English
 

         :: Terminalul Drobeta-Turnu Severin

Terminalul pentru produse petroliere este amplasat pe malul stang al fluviului Dunarea, la kilometrul fluvial 940, la circa 3,5 km aval de S.H.E.N. Portile de Fier 1 si la circa 5 km amonte de municipiul Drobeta-Turnu Severin.

  Principala activitate desfasurata in cadrul terminalului petrolier este aprovozionarea cu motorina, depozitarea motorinei in cele trei rezervoare terestre si livrarea motorinei la navele fluviale si la cisternele auto.

 Terminalul de produse petroliere este compus din urmatoarele obiective:

          :: Depozit intermediar de produse petroliere cu o suprafata construita de 2520 mp. Are in componenta trei rezervoare cilindrice verticale supraterane cu un diametru de 19 m, o inaltime de 11 m si o capacitate de 3000 mc fiecare, amplasate intr-o cuva de retentie din beton armat capabila sa retina 1/3 din capacitatea totala a depozitului.
          :: Statia de pompe pentru combustibil cu o suprafata construita de 93 mp, dotata cu 5 electropompe de 100mc/ora fiecare.
          :: Rampa C.F. pentru descarcarea produselor petroliere cu o suprafata construita de 1120mp. dotata cu 12 posturi de descarcare.
          :: Rampa auto pentru incarcarea produselor petroliere , cu o suprafata de 163mp. dotata cu 2 posturi de incarcare si o bascula pod electronic pentru vehicule rutiere de 60t.
          :: Dana fluviala pentru incarcare/descarcare si livrarea motorinei la navele fluviale avand in dotare 2 pontoane de acostare.


  Foto Terminal Drobeta-Turnu Severin

.........................................................

© Unicom Group